Inspiratie dag over Boosheid

Houding is belangrijker dan inhoud.
(Hans Knibbe)

Vrede in de gedachten wortelt in genegenheid en mededogen. Ze vergt een sterk inlevingsvermogen en een diepgaand gevoelsleven.
(14de Dalai Lama)

Laat je negatieve gedachten door je bewustzijn drijven zoals wolken door het luchtruim.(Jack Kornfield)

Nieuwsgierig worden naar Boosheid.
Deze dag gaat over Boosheid. Normaal gesproken vinden de meesten van ons boosheid een vervelende emotie die zo snel mogelijk weg moet. We plakken er een stikker “fout” op. We willen er vandaan en er niets mee te maken hebben. Nu zijn wij het met je eens als we domweg onze boosheid uitacten, we eigenlijk alleen schade berokkenen, zowel aan onszelf, als aan degene op wie we boos zijn, als aan de relatie tussen die twee.

Echter, wanneer we even tot tien tellen en rustig worden en dan beoefenen om benieuwd worden naar boosheid, dan heeft het je opeens heel veel te vertellen. In boosheid schuilt een enorme boodschap die we niet leren kennen als we boosheid alleen maar afwijzen.

Onderzoek je Boosheid.
Deze dag gaan we via een duidelijke structuur onze boosheid onderzoeken. We worden nieuwsgierig naar de boosheid en de boodschap van boosheid. Daarmee leer je gelijk anders met je boosheid omgaan. Voel je vooral welkom om eens op een waarachtige wijze met boosheid om te gaan.

Peter en Digna
Digna geeft deze dag samen met haar partner Peter Hofstee-Schenk. Zij halen hun inspiratie voor deze dag uit de School voor Zijnsoriëntatie. Peter is al 20 jaar aan de School voor Zijnsoriëntatie betrokken. Digna studeert sinds 5 jaar aan de School en volgt momenteel de opleiding tot Zijnsgeoriënteerd Leraar.

Datum
14 april 2019

Locatie
Vrije School de Vuurvogel te Driebergen
Faunalaan 250 te Driebergen

Investering
50 euro pp
Mensen met een minimum inkomen die graag aan deze dag willen deelnemen, kunnen contact opnemen met Digna.

Aanmelden en Informatie
Je kunt je opgeven via Digna of 06-45826724