De eenvoud en schoonheid van meditatie online cursus

In deze meditatiecursus leer je om eenvoudig te genieten van de schoonheid van elk moment. Uit onderzoek is gebleken dat meditatie kan helpen om je leven op vreugdevolle wijze te leven. Door te mediteren en bewust aanwezig te zijn in elk moment kan onze neiging om geluk en vreugde buiten onszelf te zoeken tot rust komen. We gaan ervaren dat langdurige vreugde al aanwezig is in ons en nergens van afhankelijk is.

Iedereen maakt periodes mee in zijn of haar leven dat alles voorspoedig verloopt. Alsof elke dag de zon schijnt, zelfs al regent het. Dit spontane geluk is heerlijk. Hoe zou het zijn om dit spontane geluk vaker te ervaren? Precies dat is wat meditatie ons kan bieden. Niet dat dat over één nacht ijs gaat, maar alle onderzoeken tonen aan dat mensen die regelmatig tijd besteden aan meditatie gelukkiger en flexibeler zijn geworden.

Hoe kan dat, vraag je je wellicht af? Je zou het kunnen vergelijken met een glas modderwater. Water is van nature puur en schoon. Als je een glas modderwater een tijdje laat staan, dan wordt het water vanzelf helder en zakken de modderdeeltjes vanzelf naar de bodem. Een soortgelijk proces vindt in jou en in mij plaats als we mediteren. De schoonheid die al in jou en mij aanwezig is, krijgt de ruimte om meer naar de voorgrond te komen. Dit effect is al binnen enkele weken ervaarbaar.

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin we de tijd nemen om de schoonheid, liefde en puurheid die al in jou aanwezig is, naar de voorgrond te brengen.

Na afloop van elke bijeenkomst ontvang je een hand-out met daarin het thema van de avond uitgewerkt + de geluidsbestanden van de meditaties om thuis mee verder te oefenen.

Praktische informatie
Data van de cursus

30 augustus 2021
13 september 2021
27 september 2021
18 oktober 2021
8 november 2021
22 november 2021

Locatie
De cursus wordt online gegeven. Je krijgt voor elke bijeenkomst een zoom link per e-mail toegezonden.

Tijden
Maandagavond 19:30 – 21:30 uur

Investering
180 euro (deze cursus is vrijgesteld van BTW)

Annuleringsvoorwaarden
Kijk hier voor de annuleringsvoorwaarden

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Digna
info@dignaschenk.nl of 06-45826724