De eenvoud en schoonheid van meditatie

In deze meditatiecursus leer je om eenvoudig te genieten van de schoonheid van elk moment. Uit onderzoek is gebleken dat meditatie kan helpen om je leven op vreugdevolle wijze te leven. Door te mediteren en bewust aanwezig te zijn in elk moment kan onze neiging om geluk en vreugde buiten onszelf te zoeken tot rust komen. We gaan ervaren dat langdurige vreugde al aanwezig is in ons en nergens van afhankelijk is.

Iedereen maakt periodes mee in zijn of haar leven dat alles voorspoedig verloopt. Alsof elke dag de zon schijnt, zelfs al regent het. Dit spontane geluk is heerlijk. Hoe zou het zijn om dit spontane geluk vaker te ervaren? Precies dat is wat meditatie ons kan bieden. Niet dat dat over één nacht ijs gaat, maar alle onderzoeken tonen aan dat mensen die regelmatig tijd besteden aan meditatie gelukkiger en flexibeler zijn geworden.

Hoe kan dat, vraag je je wellicht af? Je zou het kunnen vergelijken met een glas modderwater. Water is van nature puur en schoon. Als je een glas modderwater een tijdje laat staan, dan wordt het water vanzelf helder en zakken de modderdeeltjes vanzelf naar de bodem. Een soortgelijk proces vindt in jou en in mij plaats als we mediteren. De schoonheid die al in jou en mij aanwezig is, krijgt de ruimte om meer naar de voorgrond te komen. Dit effect is al binnen enkele weken ervaarbaar.

Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten waarin we de tijd nemen om de schoonheid, liefde en puurheid die al in jou aanwezig is, naar de voorgrond te brengen. Op 6 september is er een kennismakingsavond om te kijken of ik, Digna, en mijn wijze van werken bij jou past.

Praktische informatie
Data van de cursus

6 september 2021 kennismakingsavond
20 september 2021
4 oktober 2021
25 oktober 2021
1 november 2021
15 november 2021
29 november 2021
20 december 2021

Locatie
Centrum Wakker, Westerweg 14 te Alkmaar

Tijden
Maandagavond 19:30 – 21:30 uur

Investering
280 euro (deze cursus is vrijgesteld van BTW)

Kom je alleen de kennismakingsavond, dan is de bijdrage 20 euro.

Annuleringsvoorwaarden
Kijk hier voor de annuleringsvoorwaarden

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Digna
info@dignaschenk.nl of 06-45826724