De Eenvoud en Schoonheid van Meditatie

Meditatie biedt ons de mogelijkheid om ons dagelijkse leven te transformeren. Om de innerlijke vrede, vreugde en bevrijding van lijden te vinden waar wij allen naar op zoek zijn.

Meditatie gaat niet louter over het leren van technieken en concepten. We zijn immers levende, warmhartige wezens en geen mechanische objecten. Om als voelende wezens te groeien, moeten we weten waartoe we ons kunnen wenden als het dagelijkse leven ons even teveel is. Precies dat is wat meditatie ons kan bieden.

We maken gebruik van meditatie om de openheid, helderheid en vreugde naar de voorgrond te brengen in ons bewustzijn. De meditaties en oefeningen die in deze cursus worden aangeboden, helpen ons om vertrouwd te raken met de roerloosheid, stilte en ruimte van ons wezen.

Meditatie leert ons dat we een breuk kunnen maken met hoe we meestal ons leven leven: op weg van hier naar daar; op zoek naar geluk buiten onszelf; hard werkend om succes buiten onszelf te behalen. We leren rusten in Zijn. We blijken dan nog steeds in staat om productief te handelen, helder na te denken en waarachtig deel te nemen aan het dagelijkse leven. De toon waarop we dat doen is ontspannen, helder en vol vreugde.

Tijdens deze meditatie cursus leer je om helder, met open aandacht aanwezig te zijn. Ontspannen, eenvoudig en waarachtig. Zo kan de schoonheid die altijd aanwezig is naar de voorgrond komen. Dit regelmatig beoefenen maakt het mogelijk dat deze wijze van zijn, door gaat klinken in je dagelijkse leven. Het maakt dat je helder en waarachtig keuzes kunt maken die voedend voor je zijn in de situaties van alledag. Tegelijkertijd kan de eenvoud van Zijn naar de voorgrond komen. Dat is de vrucht van meditatie.

Praktische informatie
Data van de cursus

Locatie
Centrum Wakker, Westerweg 14 te Alkmaar
De cursus kan tegelijkertijd online via zoom worden gevolgd.

Tijden
Woensdagavond 19:30 – 21:30 uur

Investering
250 euro voor particuleren
250 euro +21 % BTW ZZP

Het is van belang dat je als deelnemer naast de bijeenkomsten ook thuis investeert in het beoefenen van meditatie. Houdt rekening met 20 minuten per dag.