De vreugde van meditatie

Formele meditatie kan ons helpen om de ervaring van openheid, wijsheid en compassie te ontwikkelen“. Mingyur Rinpoche

We kunnen overal waar we zijn mediteren. Onze geest kan onder alle omstandigheden kalm en flexibel zijn. Het gaat er niet alleen om om kalm en flexibel te zijn op je meditatiekussen, deze kalmte en flexibiliteit willen we ook integreren in ons dagelijkse leven. We beoefenen om stabiliteit en warmte te brengen naar alles wat we doen in ons leven“. Mingyur Rinpoche

De vreugde van meditatie is een meditatiecursus van 6 bijeenkomsten. In deze cursus leer je om het geluk en de vreugde die van nature in jou aanwezig zijn naar de voorgrond te brengen.

Normaal gesproken zoeken we geluk buiten onszelf, in nieuwe ervaringen, het behalen van verschillende doelen enzovoorts. Maar werkelijk langdurig geluk is alleen van binnen te vinden. Geluk is te vinden in je eigen geest, als je weet hoe je kunt werken met je geest.

In deze cursus wil ik, Digna, je graag begeleiden en sleutels aanbieden om te leren mediteren en het geluk en de vreugde die al in jou aanwezig zijn te (her) ontdekken.

Tegelijkertijd kunnen we realistisch zijn. Het leven gaat met ups en downs. Zo is het ook met meditatiebeoefening en het ervaren van vreugde en geluk. Tegelijkertijd is uit onderzoek bewezen dat meditatie helpt om meer vreugde, geluk en stabiliteit in je leven te ervaren.

Deze cursus is zowel open voor mensen die beginnen met meditatie als voor mensen die al langer meditatie beoefenen.

Praktische informatie:
Data:

22 maart 2021
29 maart 2021
12 april 2021
19 april 2021
10 mei 2021
17 mei 2021

Tijden:
19:30 – 21:30 uur

Locatie:
Bij jou thuis. De cursus wordt gegeven via Zoom.
Voor aanvang van elke bijeenkomst ontvang je een Zoom link waarmee je de bijeenkomst bij kunt wonen.

Na afloop van elke bijeenkomst ontvang je een link naar het geluidsbestand van de meditatie die ik tijdens de bijeenkomsten opneem. Deze geluidsbestanden kunnen jouw dagelijkse meditatie beoefening ondersteunen.

Investering:
180 euro particulieren
180 euro ex BTW ZZP

Investering in tijd:
Deze cursus vraag van jou om een meditatie praktijk op te bouwen. Dat wil zeggen dat je elke dag minimaal 15 minuten vrij maakt om formeel te mediteren. Tevens krijg je een aantal informele meditatie oefeningen aangereikt tijdens de cursus.

Aanmelden en meer informatie:
Digna Schenk; info@dignaschenk.nl of 06-45826724