Eenvoudig Beminnen 23 september 2018

Dit is de eerste dag van de relatieworkshop die Peter en Digna samen geven in het schooljaar 2018-2019. Op deze dag staat het Relatielichaam van de relatie centraal. Ik hoor je denken: “een relatielichaam”?

Wij gaan ervan uit dat een relatie meer is dan twee personen die iets met elkaar hebben. Sterker nog een relatie is meer dan de som der delen. In dit geval is dat 1+1=3. Namelijk: jij, je partner en de relatie. Aanvankelijk is het misschien even wennen om zo te denken, maar al snel zul je het logisch vinden.

Tussen jou en je partner is een veld aanwezig en dit veld noemen wij het relatielichaam. Dat is geen zweverig gedoe, het veld van jullie relatie is voelbaar. Wanneer je je voorstelt dat je bij vrienden op visite gaat en je gaat na hoe de sfeer daar in huis is, of bedenkt waar jullie het met deze specifieke vrienden meestal over hebben, dan begrijp je wellicht wat ik bedoel. Elk stel heeft een unieke sfeer om zich heen hangen. Dat heeft te maken met het relatielichaam van dat specifieke stel. Hierin is voelbaar wat er bij dit echtpaar besproken kan worden, wat de do’s en de don’t do’s zijn. Bij het ene stel is de sfeer warm en gezellig, bij de ander eerder humoristisch. Bij het ene stel gaan de gesprekken diep en zijn ze intiem, terwijl je bij andere stellen vaak over maatschappelijke zaken aan het praten bent. Dit alles heeft alles te maken met het relatielichaam van dat specifieke stel.

Het is heel boeiend om contact te maken met het relatielichaam van je eigen relatie. Dit blijkt een onnoembare schat aan informatie te bevatten, waar jullie als stel je voordeel mee kunnen doen. Kortom het is rijk om hier kennis van te hebben. Het geeft je de mogelijkheid om op een geheel nieuwe manier naar jezelf en je partner te kijken en om ook  jullie relatie als geheel in ogenschouw te nemen. In plaats van ik-denken, krijg je het wij steeds meer in beeld. Dat blijk voor jezelf en voor je partner een enorme verrijking te zijn.

Ben je nieuwsgierig en wil je deze workshopdag graag bijwonen? Jij en je partner zijn van harte welkom!

Meld je aan via Digna

Datum van deze dag:
23 september 2018

Locatie:
Djoj,  Antony Duyklaan 5, Rotterdam

Investering:
65 euro per persoon per dag. Try – out prijs. Er is plek voor maximaal 10 stellen die deelnemen. Je kunt je bijdrage voldoen via rekeningnummer NL94 ASNB 0709 1893 62 Digna Schenk o.v.v. Eenvoudig Beminnen + datum + je volledige voor en achternaam.

Aanmelden en informatie:
Stuur een berichtje aan Digna of bel met 06-45826724