Gelukkig Leven

Jaartraining 2021-2022 – Eenvoudig Gelukkig
Deze jaartraining gaat over het ontdekken van de schoonheid en de levendigheid die altijd in jou aanwezig zijn. Je ontdekt de rijkdom die deel uitmaakt van jouw Zijnsaard. Je ontdekt dat je van nature open en onbeperkt bent, helder aanwezig en in verbinding met alles en iedereen om je heen. 

We kennen allemaal momenten dat alle gedoe van ons afvalt, of dat we er ineens doorheen kijken, en dat we zien dat we veel ruimer zijn dan de dagelijkse problemen waar we mee worstelen en dat er een woordloos geluk en schoonheid is in de eenvoud van het moment. Dat herkennen kan dankbaarheid, verwondering en vreugde wakker in je maken. Je gaat ervaren dat je vol liefde bent en inherent verbonden met de mensen en de wereld om je heen.

Deze jaargroep reikt sleutels aan om dit gevoel van liefde en verbondenheid gedurende de dag vaker bij je te houden. Zo krijgt je leven de kleur en glans die van nature in jou aanwezig is.

Inhoud van de jaartraining
In de jaartraining “gelukkig leven” staat bewustzijn centraal. Meditatie biedt ons de mogelijkheid om ons dagelijkse leven te transformeren. Om de innerlijke vrede, vreugde en bevrijding van lijden te vinden waar wij allen naar op zoek zijn.

Meditatie gaat niet louter over het leren van technieken en concepten. We zijn immers levende, warmhartige wezens en geen mechanische objecten. Om als voelende wezens te groeien, moeten we weten waartoe we ons kunnen wenden als het dagelijkse leven ons even teveel is. Precies dat is wat meditatie je kan bieden.

We maken gebruik van meditatie om de openheid, helderheid en vreugde naar de voorgrond te brengen in ons bewustzijn. De meditaties en oefeningen helpen ons om vertrouwd te raken met de roerloosheid, stilte en ruimte van ons wezen.

Mediteren maakt dat we weer in contact komen met liefde, wijsheid en geluk die van nature in ons aanwezig zijn. Tegelijkertijd is het belangrijk om realistisch te zijn over hoe onze gewoontepatronen ons in te weg zitten om dit van moment tot moment in ons bewustzijn te houden. We zijn niet gewend om zo open, stralend en contactvol te zijn. We krijgen dit in ons dagelijks leven in de huidige maatschappij niet vaak voorgeleefd. Het vraagt van ons om een breuk te maken met onze gewoontepatronen en regelmatig te mediteren om de compassie en schoonheid van ons wezen te herinneren. 

Waarom zou je meedoen aan deze jaargroep? Omdat je weet dat er een oneindige schoonheid, vreugde en liefde aanwezig is in jou. Dit kan zich ontvouwen als je leert te vertrouwen op de open ruimte en helderheid van je wezen. Als je leert om bij je pijn aanwezig te zijn en te vertrouwen op de roerloosheid, stilte en ruimte. Dan kan de rijkdom van jouw wezen naar buiten stromen en jou en de mensen met wie jij in aanraking komt verrijken.

De jaartraining gaat uit van de visie van Zijnsoriëntatie en is gebaseerd op het boek: ‘de Stralende Geest’ van Tenzin Wangyal.

Praktische informatie
Door wie
Deze jaartraining wordt begeleidt door Digna in samenwerking met haar partner Peter Hofstee. Zij hebben beiden de begeleiders/leraren opleiding gevolgd aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Beiden nemen zij op dit moment deel aan programma’s die aan de School voor Zijnsoriëntatie gegeven worden.

Voorwaarde voor deelname aan de jaartraining
Om deel te nemen aan deze jaartraining is deelname aan de kennismakingretraite een vereiste.
Kennismakingsretraite: 13, 14 en 15 augustus 2021 Hof van Kairos.

Tijdens deze retraite maak je kennis met Digna en Peter. Tevens maak je kennis met de wijze van werken en krijg je een proeve van waar de jaartraining over gaat.

Wanneer je tijdens de retraite besluit om deel te nemen aan de jaartraining, ontvang je 100 euro korting op de investering voor de jaartraining 2021-2022.

Data
30 september en 1 oktober 2021 (let op: donderdag en vrijdag)
3, 4 en 5 december 2021
19 en 20 februari 2022
1,2 en 3 april 2022
Let op de data zijn nog onder voorbehoudt.

Locaties
De locatie van 30 september en 1 oktober 2021, 19 en 20 februari 2022 is:
De Bronhoeve in Cothen (nabij Utrecht)
Op deze locatie is het mogelijk om te blijven overnachten.
Deze overnachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De locatie van 3,4 en 5 december 2021 en 1,2 en 3 april 2022 is:
Hof van Kairos in Winterswijk
De overnachtingen op deze locatie zijn geheel verzorgd en wel bij de prijs inbegrepen.

Investering
1395 euro particulieren
1395 euro + 21% BTW ZZP
Betaling in termijnen is mogelijk.

Voor mensen met een laag inkomen geldt een gereduceerd tarief.
1195 euro particulieren
1195 euro +21% BTW ZZP
Betaling in termijnen is mogelijk.

Aanmelden in informatie
Wil je je aanmelden voor of heb je vragen over deze jaartraining dan kun je een email sturen aan info@dignaschenk.nl of telefonisch contact opnemen met 06-45826724 (Digna).