Jaartraining: Waarachtig aanwezig in relatie

Waarachtig aanwezig in relatie met jezelf en de ander.

Waarachtig aanwezig zijn in relatie is waar deze jaartraining over gaat. Vanuit onze dagelijks zelf optiek zijn we geneigd om te zoeken naar liefde, goedkeuring, acceptatie, intimiteit, et cetera. We zijn geneigd om hard ons best te doen, om te werken aan onszelf en onze relaties, om deze te veranderen en te verbeteren. Dit harde werken is niet slecht, maar ook niet nodig. Vanuit een andere optiek blijkt de liefde waar we naar zoeken in onszelf en onze relaties al aanwezig te zijn. Dit is wat deze jaartraining je wil aanreiken, een andere optiek, waardoor de gegeven rijkdom zichtbaar voor je wordt.

Vanuit een hoger perspectief kunnen we ontdekken dat we van nature heel en compleet zijn. Dit verandert de kleur van onszelf en onze relaties radicaal en direct. Het is alsof je een andere filmzaal binnen stapt met een nieuwe film. Deze film is zoals gezegd totaal anders dan de film die je normaal gesproken ziet. Deze film laat je zien dat je vrij bent van alles wat je in je geschiedenis hebt meegemaakt en dat je vanuit die vrijheid je leven vorm kunt geven. Dit wordt het leven vanuit je vrije, natuurlijke aard genoemd.

Jouw vrije aard is ongeconditioneerd, open, liefdevol en wijs. Je bent misschien het contact hiermee kwijt geraakt. Je bent in Zijnsvergetelheid geraakt. Deze jaartraining nodigt je uit om hier weer verbinding mee te maken. Om je te herinneren wie jij van nature bent en van daaruit je leven en je relaties vorm te geven.

Dit laatste vraagt ook moed. Het vraagt moed om het bekende te verlaten (de filmzaal van het dagelijkse zelf) en jouw vrije aard te belichamen (de filmzaal van het natuurlijke zelf). Je komt los te staan van wat je bekend is. Je moet misschien leren om grenzen aan te geven, nee te zeggen, kwetsbaar te zijn, naakt aanwezig te zijn in je relaties. Misschien moet je je verdediging opgeven, je pantser, je masker. Misschien ontdek je dat je veel gevoeliger en warmer bent dan je van jezelf gewend bent. Ben je bereid om dit van jezelf te ontdekken? Dat is waar deze jaartraining jou de ruimte voor wil bieden; ontdekken wie jij van nature bent.

Thema’s die onder andere in deze jaartraining aan bod komen zijn:
– Ontspan, word zacht, je bent al in verbinding.
– Het verschil van in relatie zijn tussen je dagelijkse manier van doen en in relatie zijn vanuit Zijn, openheid.
– De leegte die je voelt in relatie met anderen en het verlangen dat daarmee samenhangt.
– Alles vindt plaats in jouw bewustzijn. Hoe jij relatie ervaart heeft alles van doen met jouw geschiedenis.
– De waarde van je ‘nee’, de wijsheid van je boosheid.
– Ontdek wat jij tussen jezelf en de ander plaatst om in relatie te ‘mogen’ zijn.
– Positieve en negatieve overdracht in relatie leren herkennen en toe-eigenen.
– De kostbaarheid van boosheid, verdriet, angst, je kwetsbaar voelen, kracht, wijsheid, schaamte, et cetera.

In deze jaartraining leer je om waarachtig in relatie te zijn met jezelf en de ander. Daarmee wordt bedoeld dat je bijvoorbeeld emoties niet projecteert op de ander, maar leert dat ze van jou zijn, een kostbaar deel van jou. Door je emoties toe-te-eigenen kom je thuis in jouw natuurlijke aard. Jouw natuurlijke aard is wie je van nature bent; een krachtig, wijs, liefdevol wezen dat niet bepaald wordt door zijn of haar conditioneringen, maar door de openheid van elk moment. De kracht, puurheid, liefde en wijsheid van je wezen kan naar de voorgrond komen en jezelf en je relaties verrijken. Dat is de vrucht van deze jaartraining.

Digna geeft deze jaartraining in het seizoen 2022-2023 voor de tweede keer. Zij zal de rijkdom van de eerste keer meenemen en aanvullen met nieuwe inspiratie.

Voor wie is deze jaartraining bedoeld?
Deze jaartraining is open voor iedereen die vanuit zijn of haar natuurlijke aard in relatie wil leren zijn met anderen. Het is daarbij van belang dat je wilt leren om dat wat in jou leeft, te herkennen, te erkennen en toe-te-eigenen. Tevens is deze jaartraining bedoeld voor mensen die willen leren om waarachtig aanwezig te zijn met anderen, en alles wat in relatie oplicht te zien als kostbaar geschenk dat de relatie kan verrijken.

Wat vraagt deze jaartraining van jou?
– Dat je alle bijeenkomsten aanwezig wilt / kunt zijn.
– 20 minuten meditatie per dag.
– Het lezen van de toegezonden theorie + het lezen van enkele studieboeken.

Aanmelden
Wil je aan deze jaartraining deelnemen, stuur een berichtje aan info@zijninbeweging.nu
Digna neemt graag contact met je op. Bij de aanmeldprocedure hoort een intake gesprek. Dit gesprek zal ongeveer 15 minuten duren en zal plaatsvinden via zoom. Je krijgt hiervoor een uitnodiging.

Aantal deelnemers
Aan deze jaartraining kunnen maximaal 17 mensen deelnemen.

Praktische informatie
Data:
1 en 2 oktober 2022
12 en 13 november 2022
13, 14 en 15 januari 2023
11 en 12 maart 2023
3 en 4 juni 2023

Tijden:
Zaterdag: 10:30 – 17:30 uur
Zondag: 10:00 – 17:00 uur

Locaties:
1 – 2 oktober 2022
De start van de jaartraining zal plaatsvinden in Rhenen. We maken gebruik van een yoga ruimte.
Rembrandtlaan 25, 3904 ZK Veenendaal

12 en 13 november 2022
Deze bijeenkomst vindt plaats op de Vrije School te Driebergen.
Hier is geen slaapgelegenheid. Eventueel kun je een B&B huren in de omgeving van Driebergen.

13 tot en met 15 januari 2023
We komen samen in het Lioba Klooster te Egmond Binnen. We verblijven twee nachten in het klooster. We zullen ook gebruik maken van de maaltijden die de zusters voor ons bereiden. Er zijn tweepersoonskamers beschikbaar voor de overnachting. Prijs van dit weekend is bij de investering inbegrepen.

11 en 12 maart 2023 + 3 en 4 juni 2023
Deze twee bijeenkomsten vinden plaats op de Bronhoeve in Cothen.
Op deze locatie is beperkte slaapgelegenheid mogelijk. De kosten van overnachten is niet bij de prijs inbegrepen. Eventueel kun je je tentje opzetten in de tuin.

Investering:
Bedrag inclusief BTW 1360,-
Dit bedrag is inclusief 21% BTW.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Investering mensen met een laag inkomen:
Mensen met een laag inkomen kunnen gebruik maken van een kortingsregeling. Deze mensen krijgen 15% korting op de normale investering.

Er kunnen tijdens deze jaartraining maximaal 3 deelnemers gebruik maken van de regeling tegemoetkoming laag inkomen. Geef bij het aanmelden voor de jaartraining aan dat je gebruik wilt maken van deze regeling, mocht je hiervoor in aanmerking komen.

De investering is:
Bedrag inclusief BTW 1156,-
Dit bedrag is inclusief 21% BTW.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Aanmelden en meer informatie:
Wanneer je je wilt aanmelden of heb je vragen? Stuur een e-mail aan info@zijninbeweging.nu of neem contact op met 06-45826724.

Annuleringsregeling:
Wanneer je je aanmeldt voor de jaartraining, lees ook even de annuleringsregeling door.