Jezelf zijn binnen een partnerrelatie 13 januari 2019

Zodra men het inzicht aanvaardt
Dat er zelfs tussen de innigst
Verbonden mensen
Oneindige afstanden blijven bestaan,

Kan zich een wonderbaarlijk
Samenleven ontwikkelen,

Als zij erin slagen van de afstand
Tussen hen te houden,

Waardoor het mogelijk wordt
De ander
In zijn geheel
Tegen de hemel afgetekend te zien.

(Gedicht Rainer Maria Rilke)

Jezelf zijn binnen je relatie. Dat klink zo logisch en eenvoudig als wat! Toch blijkt het in de praktijk dat het helemaal niet zo makkelijk is om jezelf te zijn binnen je relatie. Natuurlijk verlangen we er allemaal naar dat er van ons gehouden wordt, precies zoals we zijn.

Misschien is het wel zo dat een partnerrelatie een prachtige plek is om te ontdekken wie je bent. Om steeds jezelf in te brengen. Om steeds jouw kleur aan de relatie te geven. Om jezelf te laten zien, om jouw eigenheid in te brengen. Jezelf en je partner op die manier tot bloei te laten komen.

Echter in onze jeugd hebben we allerlei boodschappen meegekregen dat bepaalde kanten van ons minder mooi, minder welkom waren. We moesten dingen afleren. Soms hebben we deze boodschap heel helder te horen gekregen: “Stop met…”. Vaker hebben we zelf conclusies getrokken over wat wel en niet welkom was, wat goed of niet goed aan ons zou zijn. Deze conclusie hebben we getrokken naar aanleiding van een verbaasd of afkeurend gezicht of lichaamshouding van onze omgeving. Soms heb je je misschien uitgelachen gevoeld of heb je waardering gemist voor iets waar je hard voor had gewerkt, etc.

Door al deze boodschappen zijn we ons gaan aanpassen. We zijn op de plekken die niet welkom waren, gaan dimmen. Andere aspecten, die wel welkom waren, hebben we uitvergroot. Je hebt dus bepaalde aspecten van jezelf niet kunnen ontwikkelen.

Partnerrelaties zijn bijzondere relaties. Het is de uitgelezen plek om jezelf helemaal te laten zien. Om ook die kanten van jezelf te ontdekken die je van jezelf afwijst, waar je onzeker over bent of die in je jeugd niet welkom waren. Het is de plek om Ja te zeggen tegen je partner en ook tegen jezelf! Om te stoppen met jezelf aan te passen en in te houden, om juist te oefenen om voluit jezelf te zijn in al je kleurenpracht.

Deze dag staat in het teken van ‘anders zijn’. Je partner helemaal eren in wie hij/zij is. En jezelf helemaal ‘waar’ laten zijn binnen de relatie. Om niet aan elkaar te sleutelen, maar juist het anders zijn van elkaar helemaal in beeld nemen. Om daar eens bij stil te staan en te ervaren wat het doet als je dit volledig waar laat zijn binnen de relatie.

Ben je nieuwsgierig hoe jij en je partner volledig ‘vrij en verbonden’ in relatie kunnen zijn? Jullie zijn van harte welkom op 13 januari 2019 in Driebergen.

Datum:
13 januari 2019

Locatie:
Vrije School De Vuurvogel
Faunalaan 250 te Driebergen

Investering:
160 euro per stel per dag. Dit is inclusief Inclusief koffie, thee en materialen. Er is plek voor maximaal 10 stellen die deelnemen. Je kunt je bijdrage voldoen via rekeningnummer NL94 ASNB 0709 1893 62 Digna Schenk o.v.v. Eenvoudig Beminnen + datum + je volledige voor en achternaam.

Meenemen:
Eigen lunch
Flesje water
Dekentje
Warme sokken

Aanmelden en informatie:
Stuur een berichtje aan Digna of bel met 06-45826724