Meditatie middag 6 januari 2019 Alkmaar

Meditatie is de discipline van Geluk. Nu klinkt dat misschien een beetje tegenstrijdig: het woord discipline en geluk in één zin. En toch blijkt dat mensen die regelmatig de tijd nemen om te mediteren er heel gelukkig van worden.

Tijdens meditatie oefenen we om onze dagelijkse ‘doe modus’ te onderbreken en ‘stil te staan’. Aandachtig aanwezig zijn. Je laat je dagelijkse beslommeringen achter je. Eenvoudig aanwezig zijn, precies hier. Nieuwsgierig worden en ontdekken dat elk moment anders, fris en open is.

Tevens is meditatie een oefening in Compassie. Want wanneer we mediteren en nieuwsgierig worden, ontdekken we, bijna allemaal, dat we regelmatig met onze gedachten afdwalen. We zijn ‘er even niet bij’. Dat is helemaal niet erg. We leren om onszelf op een milde manier weer terug te brengen in het hier en nu. Deze oefening van jezelf steeds weer terug – op een milde manier – brengen bij het onderwerp van aandacht, is een hele belangrijke oefening in liefdevol omgaan met jezelf. Wanneer we dit leren, leren we automatisch ook om liefdevol om te gaan met anderen. We worden mild naar onszelf en ervaren compassie naar onze medemens. Wat een rijkdom!

In de uiterlijk simpele oefening van meditatie ligt dus veel wijsheid besloten. Ben je nieuwsgierig en wil je dit leren? Kom naar de kennismakingsmiddag op 6 januari 2019. Je bent van harte welkom!

Datum:
6 januari 2019

Locatie:
Centrum Wakker
Westerweg 14 Alkmaar

Tijden:
13:30 – 15:30 uur, Inloop vanaf 13:00 uur

Investering:
10 euro