Meditatiegroep Alkmaar 2019

Op 14 januari 2019 start een Zijnsgeoriënteerde Meditatiegroep te Alkmaar. Deze groep bevat zowel beginnende als meer ervaren meditatie practisioners. Samen mediteren is stimulerend en wordt als rijk ervaren. Voel je vooral welkom, ook als je nog geen ervaring hebt met meditatie!

Wat is Zijnsgeoriënteerde Meditatie?
Wanneer we ons dagelijkse leven even aan zichzelf laten en ‘stil staan’ in het huidige moment, ontdekken we de schoonheid die in het ‘nu’ verborgen ligt. Het blijkt een daad van liefde te zijn om te mediteren. Om precies hier en nu aanwezig te zijn. Te ontdekken dat je vrij bent en een keuze hebt. Jij bent de stuurman of de stuurvrouw van je leven. Om dit te ontdekken moeten we leren vertragen en dat is precies wat we in meditatie doen.

Het is naast een daad van liefde ook een daad van vreugde. Het blijkt heel vreugdevol te zijn om de schoonheid van het huidige moment te ontdekken. Dit zien we niet als we blijven rennen in de hoop dat we ooit, ergens daar, in de toekomst gelukken worden. We kunnen nu, in het huidige moment,  gelukkig Zijn.

Meditatie is ook een oefening in compassievol aanwezig zijn. Zeker wanneer we beginnen met mediteren, komen we er achter hoe veel gedachten we hebben en eigenlijk helemaal niet in het huidige moment aanwezig zijn. Dit is helemaal geen probleem! We kunnen dit juist als oefening nemen! We oefenen om onze gedachten een focus te geven. Elke keer dat we afgedwaald zijn, brengen we onszelf op een milde manier weer terug bij het onderwerp van aandacht. Dit is een enorme oefening in compassievol met jezelf omgaan en leert je tegelijkertijd om compassie te hebben voor je medemens.

Meditatie is dus een heel eenvoudige oefening, die ons heel veel kan leren om een gelukkig, waarachtig en compassievol leven te leiden. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze avonden!

Data:
Maandagavond 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 en 15 april 2019. (let op deze laatste dag is i.p.v. 14 dagen 7 dagen later)

Tijden:
Start: 19:30 uur
Einde: 21:30 uur

Locatie:
Centrum Wakker te Alkmaar
Westerweg 14 te Alkmaar

Investering:
120 euro (incl koffie, thee, 21% BTW en materialen)

Aanmelden kan via:
Digna