Pad Begeleiding

Ons hart kan sterk worden op de plaats waar het gebroken is.
(Jack Kornfield)

Pijn introduceert jou in het tedere aspect van jouw Hart.
(Hans Knibbe)

Zijnsgeoriënteerde Begeleiding
Zijnsgeoriënteerde begeleiding is begeleiding die jouw vrije, liefdevolle aard als uitgangspunt neemt. In dit licht wordt de casussen die jij inbrengt aangekeken. Dit maakt dat je leert om creatief te reageren op de situaties die jij in je leven tegenkomt. Je vrije aard als uitgangspunt nemen in je leven, is zowel naar jezelf, als je omgeving, het meest waarachtige wat je kunt doen. Je wordt er stralend en gevend van.

De begeleiding vindt plaats in een kleine groep (max. 5 personen).
Elke deelnemer brengt per bijeenkomst een casus in. Deze casus wordt op persoonlijke, vanuit de Zijnsgeoriënteerde theorie benadert. Zo leer je om de principes van Zijnsoriëntatie te integreren in je dagelijkse leven. Je herinnert je vrije en liefdevolle aard die je ten diepste bent, om deze op warmhartige wijze te leven in elke situatie in je leven.

Waarom begeleiding in een groep? 
Alles wat in relatie is ontstaan kan op diep niveau oplossen als het in relatie waar mag zijn. (uitspraak Hans Knibbe) We zijn als mens geen eilandjes, we zijn diep met elkaar verbonden. Wanneer we onze patronen los kunnen laten in verbinding, blijkt dat diep helend te zijn.

De andere reden om in een groep met dit werk bezig te zijn, is dat het oneindig leerzaam is om met anderen mee te leven tijdens de begeleiding. Ons hart gaat als vanzelf open. Mededogen wordt wakker gekust. Elke worsteling van een mens, is een universele worsteling. Mensen die waarachtig naar zichzelf durven kijken, in het bijzijn van anderen, geven een groot geschenk aan zichzelf, de ander en de relatie!
Als mens zijn we gevoelige wezens die diep met elkaar verbonden zijn. Dit wordt voelbaar in deze wijze van samen-zijn en ‘werken’. Onze kwetsbaarheid blijkt onze grootste kracht. Het Zijnlicht wordt wakker wanneer we ons openen in relatie met alles wat in ons leeft.

Hoe zien deze dagen er uit?
De dag begint met een meditatie. We starten vanuit Zijn, vanuit de non-duale grond. Aansluitend krijgen alle deelnemers 1 uur de tijd om vanuit de liefdevolle Zijnsblik naar de casus te kijken. Digna zal dit begeleiden. Overige tijd wordt besteed om Zijnsgeoriënteerde theorie verder te verdiepen.
Er is een lunchpauze van 1 uur.

Wil je aan deze dagen deelnemen? Laat het weten aan Digna.

Praktische informatie
Data

De data zijn nog niet bekend. In het schooljaar 2020-2021 zullen er 6 bijeenkomsten zijn van een hele dag (10 – 16 uur). Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er twee groepen starten. Een groep op maandag en een groep op woensdag.

Locatie
Esther de Boer-van Rijkstraat 72-2 te Amsterdam

Investering
451 euro (inclusief koffie, thee en materialen)