|

Winter retraite 2019

Laten we ons toeleggen op de gedachte dat elke dag kostbaar is. (Uitspraak van de Dalai Lama)

Deze retraite gaat over stil staan en genieten van precies hier en nu. Laat je dagelijkse leven even aan zichzelf. Laat je drukke bestaan even achter je en komt thuis bij jezelf. Geniet van wie je bent in de stilte van Zijn.

Precies hier Zijn is eenvoudig. Want waar kun je anders zijn dan hier? Je bent al hier. Maar als je iets dieper kijkt, dan zie je wellicht dat je heel vaak niet ‘hier’ bent met je aandacht. Je bent op weg van ‘hier’ naar ‘daar’. Je psyche denkt dat het ‘daar’ leuker, mooier, rijker of wat dan ook is. En zo ga je op weg, weg van hier.

Het vraagt dus iets van ons om ‘precies hier’ aanwezig te zijn. Het vraagt dat we ontspannen en helder zijn. Precies dat gaan we oefenen. Ontspannen, een rechte rug en de moed hebben om te ‘blijven’.

Te blijven bij precies dat wat zich aan ons wil tonen. Enorme rust, of juist onrust. Soms komt ongemak aan onze deur kloppen, of zitten we te stralen van geluk. Dit alles kun je pas zien als je bereid bent om ‘precies hier’ te blijven.

Het blijkt enorm gezond te zijn om in retraite te gaan en niet-te-doen. Om aanwezig te zijn in hier en nu. Wij zijn allemaal vermoeide reizigers. Rusten in hoe het is, zijn we niet gewent. Juist dat blijkt een enorme bron van geluk. We hoeven niet op weg, we zijn al thuis. De rijkdom van Zijn is al aanwezig.

Deze retraite wordt gegeven door Digna Schenk en Klazien Verwegen. Digna verzorgt de meditaties en de visualisaties, met soms een stille (of juist uitbundige) dans. Klazien verzorgt het mantra zingen.

Wil je er bij zijn? Dat kan. Meld je aan via deze site, dan houden wij een plekje voor je vrij.

Data:
Vrijdag 1 maart tot en met zondag 3 maart 2019

Locatie
Lioba Klooster
Heerenweg 85 te Egmond Binnen

Tijden:
Start vrijdag 11 uur
Einde zondag 16 uur

Investering:
245 euro pp
Inbegrepen: workshop, alle maaltijden, slapen op eenvoudige eenpersoonskamer.

Tijdens de retraite zijn de maaltijden vegetarisch. De zusters van het klooster koken voor ons. Helaas kunnen zij geen rekening houden met een dieet. Mocht je willen komen en iets speciaals nodig hebben, dan vragen wij je om daar zelf voor te zorgen.