Wie jij van nature bent is puur en volkomen vrij

In het afgelopen jaar heb ik me regelmatig uitgedaagd gevoeld in het ontdekken wat ik wil en wat voor mij belangrijk is. Uitgedaagd om mijn waarheid te vinden. Uitgedaagd om nabij mezelf te blijven.

Door de omstandigheden waarin ik groot ben geworden, ben ik geneigd om binnen de lijntjes te kleuren en vooral geen eigen mening te hebben. De mening van de ander was in mijn jeugd de wet waarnaar geleefd werd, ik ervoer geen ruimte voor mij of wat ik te willen had. 

Ontdekken wat ik wil, een eigen mening vormen, voelt aan als gevaarlijk terrein. Het kan zijn dat de ander het niet met mij eens is. Vanuit deze optiek denk ik dat als ik zeg wat ik ervan vind of wat ik wil, er een relatiebreuk ontstaat. Ik denk dat dit niet uniek is aan mij, dit is hoe velen vanuit een dagelijkse optiek denken (waarschijnlijk door eenzelfde ervaring in de kindertijd).

Zijnsoriëntatie heeft mij geleerd dat er ook hogere optieken zijn. Vanuit een hogere optiek laat ik me niet langer leiden door mijn geschiedenis maar door de open ruimte van Zijn. Vanuit een hogere optiek is het juist leuk als ik mij ben en met jou deel hoe ik denk en wat ik wil. Er ontstaat dan een ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en een speelveld waarin ik “ik” kan zijn en jij “jij”. 

In de afgelopen maanden (jaren) ontdek ik dat het nog verder gaat. Wie we ten diepste zijn, onze kern, onze essentie, is nog nooit aangedaan door wat dan ook, dus ook niet wat we hebben meegemaakt in het leven. Onze natuurlijke aard is ongeschonden, open en vrij.

Wie we ten diepste zijn is oneindige liefde, compassie en heldere kracht. Hier contact mee maken gaat voorbij alle woorden. Als ik er woorden aan zou geven zou ik zeggen dat het oneindig groots, schoon en puur is. Het meest waarachtig wat ik ooit heb meegemaakt in mijn leven.

Hier contact mee maken, is wat ik elk mens gun. Om die reden bied ik het komende jaar verschillende workshops en jaartrainingen aan om te leren rusten in jouw natuurlijke aard, je essentie of hoe je het noemen wilt. Om de vrijheid van jouw wezen te leren kennen en belichamen.

Leren rusten in Zijn en doen wat je wilt. Zoals ik het zelf ervaar is het een ‘step by step‘ proces. Hoe langer ik hiermee bezig ben, hoe meer zich ontvouwd, hoe dieper het gaat. Ieder heeft hier zijn eigen tempo en weg in te gaan. In alle workshops en jaartrainingen is ruimte om jouw ruimte in te nemen en thuis te komen in jouw natuurlijke aard.