Workshop “Vrijheid zit van binnen” 9 december (Nijmegen)

Als je in de ware aard van je eigen wezen wilt kijken, dan moet je wel nieuwsgierig zijn. 

Vrijheid zit van binnen. We hoeven nergens naar toe. Precies hier is vrijheid te vinden. Binnen in een ieder van ons ligt een bron die vrijheid heet. In deze workshop maken we kennis met deze bron. Behalve vrijheid vind je hier geluk, schoonheid en sensitiviteit. We gaan op ontdekkingsreis in onszelf, onderzoeken en spelen, maken contact met wat leeft, maken contact met elkaar en vieren de vrijheid in ons leven.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat we onszelf regelmatig behoorlijk opjagen? We doen goed ons best, moeten werken en hebben het druk. Maar we willen ook onze vrienden niet verwaarlozen. We moeten nog even dit en nog even dat en als we niet uitkijken voelen we ons geleefd. Dit voelt niet prettig en heeft in vele gevallen zelfs overspannenheid of burn-out tot gevolg.

Wat zou er gebeuren als je deze tredmolen verlaat? Misschien ga je dan pas echt voelen hoe hard je door je leven rent. Wat zou er met ons gebeuren als we stoppen met de lat zo hoog te leggen, dat we onszelf en onze naasten voorbij rennen? Misschien ga je dan genieten van de zon die schijnt, de glimlach van je zoon of dochter of een compliment van je collega. Wat zou er met ons gebeuren als we landen in hier en nu, (heel dicht) bij onszelf?

Uit ervaring weten wij dat het aanvankelijk heel onwennig voelt om ‘stop’ te zeggen tegen de tredmolen die we uiteindelijk zelf creëren. Door regelmatig in vrijheid te rusten word je minder meegesleept door gevoelens, reactiepatronen en allerlei gedachten. Maar het is ook snel weer uit het zicht. Gewoontes nemen het over en schuiven als wolken voor de zon en blokkeren zo het licht van vrijheid. Daarom moeten we tijd nemen om vrijheid een kans te geven om manifest te worden in ons leven. Deze workshop is zo’n kans!

Praktische informatie:

Trainers: Digna Schenk-Hofstee en Manu Wingens
Datum: 9 december 2017
Locatie: Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur, vanaf 9:30 uur is de zaal open. Fijn als je vroeg komt voor een kopje koffie of thee en de eerste kennismaking met de deelnemers van deze dag.

Deelname is gratis

Lunch: eigen lunch meenemen
Koffie en thee is aanwezig.
Meditatiekussens zijn aanwezig.

Aanmelden en informatie:
Digna Schenk-Hofstee
Telefoon: 06-45826724