Zomer retraite 2019

Besef hoe eindig, waardevol en kort het leven is.
(Jack Kornfield)

Onbestendigheid is een bron van harmonie. Als we ons er niet tegen verzetten, hebben we vrede met de werkelijkheid.
(Pema Chödrön)

Herinneren van wie jij ten diepste bent.
In retraite gaan is een geschenk aan jezelf. Het is een heilig moment om jeZelf beter te leren kennen. Ik schrijf Zelf expres met een hoofdletter. Je leert jeZelf namelijk kennen voorbij je conditioneringen. Tijdens deze retraite leer je jeZelf kennen in je natuurlijke Stralende aard. Dit is vreugdevol en waarachtig.

Aandachtig erbij blijven, zonder een vinger te verroeren.
Je leert jezelf kennen ook op plekken waarvan je het bestaan misschien niet wist. Diepe stilte, uitbundige extase en de heilige aspecten van jouw wezen kunnen aan het licht komen als je er ruimte voor maakt. Soms klopt diepe pijn aan je deur. Ook dat is een heilig aspect van jouw wezen. Het vraagt moed om dit alles de ruimte te geven en er aandachtig bij te blijven zonder ook maar een vinger te verroeren.

Digna en Klazien.
Digna Schenk en Klazien verwegen verzorgen deze zomer voor de vierde keer samen een retraite in de School voor de Vrede. Digna verzorgt tijdens de retraite de meditaties, visualisaties, deelrondes en bewustzijnsoefeningen. Klazien verzorgt de stiltewandelingen en het mantra zingen.

Stilte.
We verblijven de gehele retraite in stilte. Ook tijdens de maaltijden of tijdens de wandelingen die we maken door het duin zullen we de stilte bewaren. Alleen het gebaar van stilte is al prachtig, verrijkend en diep thuiskomen bij jezelf.
Elke dag is er ook een integrerende deelronde. Dit is het enige tijdstip waarop de deelnemers praten en als je tijdens deze ronde niet wilt delen, dan wordt dat zeker gerespecteerd.

Methodes die deze retraite gebruikt worden:
Meditatie in Beweging
Zitmeditatie
Dansmeditatie
Loopmeditatie
Mantra Zingen
Integrerende deelrondes
Bewustzijnsoefeningen

Data van deze zomerretraite:
Dag van aankomst: dinsdagavond 30 juli 2019.
Start Retraite: Woensdagochtend 31 juli 2019 met de ochtend meditatie.
Einde Retraite: Zondagmiddag 4 augustus rond 16 uur.

Locatie:
School voor de Vrede. Deze is gelegen in het Lioba Klooster te Egmond Binnen. Herenweg 85 te Egmond Binnen.

Praktische informatie:
Het eten wordt deze dagen verzorgd door de zusters van het Klooster. Zij kunnen geen rekening houden met speciale diëten. Zij koken vegetarisch. Er is in de ochtend een broodmaaltijd, tijdens de lunch is er een warme maaltijd en in de avond is er weer een broodmaaltijd.
Mocht je een speciaal dieet hebben, neem dan zelf dingen mee die jij kunt gebruiken. Er is een kleine koelkast aanwezig. Er is helaas geen mogelijkheid om zelf te koken.

Elke deelnemer aan de retraite heeft een eigen eenpersoonskamer. Deze heeft een eenvoudig bed, een tafel met een stoel en een kledingkast. Toilet en douche zijn voor gezamenlijk gebruik op de gang.

Investering:
595 euro particulieren (inclusief 21% BTW)
595 euro ZZP (exclusief 21% BTW)

Bijkomende kosten:
Duinkaart voor de stiltewandelingen in de duinen. Deze kost 5,50 euro per week.