Individuele Begeleiding

Lessen in Levenskunst
Leer hoe je vervuld kunt leven
in vrijheid en verbondenheid

Waarom individuele begeleiding?
Soms bevinden we ons op een plek waar we het gevoel hebben vastgelopen te zijn. We zijn de draad (even) kwijt. We willen graag meer overzicht en invloed op ons eigen leven.
Soms hebben we een intuïtie dat we ruimer, krachtiger en authentieker zijn dan dat we leven. We hebben het gevoel dat we vanuit een te krap jasje in het leven staan. We verlangen ernaar te leven wie we ten diepste zijn.
In deze en veel andere gevallen kan begeleiding waardevol zijn.

Wat is Zijnsgeoriënteerde begeleiding
Zijnsoriëntatie wijst naar je vrije, natuurlijke aard. Het wijst naar wie je werkelijk bent. Deze natuurlijke aard is altijd in jou aanwezig. Zelfs al kijk je er over heen in de hectiek van je dagelijkse leven. Op die momenten heb je je geïdentificeerd met je gewoontepatronen of (pieker) gedachten.
In Zijnsgeoriënteerdebegeleiding word je steeds herinnert aan je vrije aard. Deze vind je door stil te staan en contact te maken met jezelf in het hier en nu. Daarmee hoeven alle gewoonte-patronen of (pieker) gedachten niet weg, je gaat zien dat je meer bent dan deze overlevingspatronen. Het is net als met de zon en de wolken: jouw vrije aard is de zon, wie jij bent; de gewoonte-patronen en gedachten zijn de wolken. De zon schijnt altijd, je moet het je alleen herinneren.

Voor wie is Zijnsgeoriënteerde Begeleiding bedoeld?
Zijnsorientatie kan passend zijn als:

  1. Je nieuwsgierig bent om je vrije, natuurlijke aard te leren kennen.
  2. Je wilt leren om stil te staan om een breuk te maken met de gewoontepatronen en (pieker) gedachten.
  3. Je authentiek en waarachtig wilt leven, zowel voor jezelf als voor je omgeving.

Herinner wil je werkelijk bent.
Stop met zoeken. Je bent al vrij.

Zijnsoriëntatie
Zijnsoriëntatieis een pad van moderne levenskunst. Het is een pad waar Westerse psychotherapie en Oosterse levenswijsheid elkaar ontmoeten. Zijnsoriëntatielaat ons zien dat we altijd al heel en compleet zijn geweest, zelfs op de meest verwarde momenten. Juist deze heldere en liefdevolle houding tegenover onszelf en anderen maakt Zijnsoriëntatiebijzonder, krachtig en uniek. De grondlegger van de visie van Zijnsoriëntatieis Hans Knibbe.

Digna
In Zijnsoriëntatie maakte ik voor het eerst bewust contact met mijn vrije aard. Tijdens meditatie oefende ik om mijn vrije aard uitgangspunt te nemen voor mijn dagelijkse leven. Ik ontdekte dat alles en iedereen vrij is, heel en compleet. Deze ontdekking heeft mijn leven totaal veranderd. Het heeft me diep thuisgebracht. Ik ben milder en warmer geworden, zowel naar mezelf als anderen. Ik ervaar meer plezier in mijn leven, zelfs op momenten dat het er allemaal minder rooskleurig uitziet. Dit wil ik graag leven en doorgeven aan een ieder die mijn pad kruist. Ik ben leraar in opleiding aan de School voor Zijnsorientatie in Utrecht en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerd begeleiders.

Contact
Ben je nieuwsgierig of Zijnsgeoriënteerde begeleiding iets voor jou kan zijn? Neem contact op met Digna en vraag een oriënterend, vrijblijvend gesprek aan.