Digna Schenk-Hofstee

In Zijnsoriëntatie maakte ik voor het eerst bewust contact met mijn vrije aard en oefende deze als uitgangspunt te nemen voor mijn dagelijkse leven. Ik besef dat alles en iedereen vrij is, heel en compleet. Dit inzicht heeft mijn leven totaal veranderd. Ik hoef niet meer anders te zijn dan dat ik ben en mensen om me heen ook niet. Wat een vrijheid! Het heeft me diep thuisgebracht. Ik ben milder en warmer geworden, zowel naar mezelf als anderen. Ik ervaar meer plezier in mijn leven. Zelfs op momenten dat het er allemaal minder rooskleurig uitziet kan ik meer ontspannen er precies blijven bij dat wat zich aandient.

Deze inzichten en ervaringen wil ik graag leven en doorgeven aan een ieder die mijn pad kruist en ervoor open staat. Ik ben als leraar Zijnsoriëntatie  aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie. In de verbinding met mijn leraar Hans Knibbe en de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht blijf ik in de eerste plaats zelf padloper. Tevens vind ik hier mijn inspiratie en waardevolle spiegeling.

In het verleden heb ik lange tijd bij een pensioenfonds gewerkt. Ik was goed in mijn vak, maar vond geen plezier in mijn werk. Ik wilde iets anders. Zo ben ik begonnen met een dansopleiding. Deze heet Biodanza. Biodanza is een vorm van dans waarbij persoonlijke en  spirituele ontwikkeling centraal staan. Jarenlang heb ik verschillende groepen in deze vorm van dans begeleid. Inmiddels heb ik het pad van Biodanza verlaten en ben ik een nieuwe vorm van dans aan het ontwikkelen met Zijnsoriëntatie als uitgangspunt. Ik noem het Zijn in Beweging

Op middelbare scholen geef ik een anti-pest programma. Ik laat, samen met mijn collega, zien aan de deelnemers dat we meer met elkaar gemeen hebben dan dat we van elkaar verschillen. Tijdens deze workshops krijgen kinderen tussen de 15 en 18 jaar oog voor elkaar. Pestgedrag stopt of vermindert drastisch en vriendschap ontstaat. Ontroerend om bij te mogen zijn!