Digna Schenk-Hofstee

In Zijnsoriëntatie maakte ik voor het eerst bewust contact met mijn vrije aard en oefende deze als uitgangspunt te nemen voor mijn dagelijkse leven. Ik besef dat alles en iedereen vrij is, heel en compleet. Dit inzicht zien en voor mezelf ervaren, heeft mijn leven totaal veranderd. Ik hoef niet meer anders te zijn dan dat ik ben en mensen om me heen ook niet. Wat een vrijheid! Het heeft me diep thuisgebracht. Ik ben milder en warmer geworden, zowel naar mezelf als anderen. Ik ervaar meer plezier in mijn leven, zelfs op momenten dat het er allemaal minder rooskleurig uitziet.

Deze inzichten en ervaringen wil ik graag leven en doorgeven aan een ieder die mijn pad kruist en ervoor open staat. Ik ben leraar in opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerd begeleiders.

Naast Zijnsoriëntatie heb ik me verdiept in Biodanza. Een vorm van dans waarbij spirituele ontwikkeling centraal staat.
Tevens heeft Geweldloze Communicatie, Advaita en Emotionally Focused Therapy mijn aandacht.

Sinds 2004 geef ik verschillende dansworkshops en sinds 2014 geef ik een anti-pestprogramma op middelbare scholen. Sinds 2017 geef ik retraites en individuele begeleiding. Tevens begeleid ik meerdere meditatiegroepen.