(Her)ontdek je vreugdelichaam

De visie van Zijnsoriëntatie is dat onze natuurlijke aard, wie wij ten diepste zijn, volkomen vrij en ongeschonden aanwezig is. Onze natuurlijke aard is als de zon, stralend en helder. Net zoals de zon niet aangedaan wordt door de wolken, zo wordt jouw essentie niet aangedaan door je gedachten, gevoelens of de dingen die je hebt meegemaakt.

En toch…. Herken jij het dat je gelukkig wilt zijn en jezelf regelmatig ongelukkig terug vindt. Herken je dat sommige emoties of fysieke en emotionele problemen op een of andere manier blijven hangen en steeds terugkeren? Emotionele problemen worden veroorzaakt door de identificatie met het pijnlichaam. Er zijn verschillende manieren om deze identificatie op te heffen.

Elk levend wezen wil gelukkig zijn. Jij en ik ook. We willen af van onze problemen. Tegelijkertijd en bijzonder genoeg zijn deze ‘problemen’ ook de weg naar vrijheid. Emoties zijn de deur naar innerlijke vrijheid. Door helemaal aanwezig te zijn met precies dat wat zich aan je toont, kan het vreugdelichaam wakker gekust worden, waardoor ons dagelijkse leven in een heel ander daglicht komt te staan. We leren als het ware door het wolkendek heen te kijken. De wolken hoeven niet weg, en toch beseffen we dat we ruimer, stralender zijn dan de wolken (negatieve gedachten, emoties, gevoelens van pijn en verdriet).

Tijdens deze tweedaagse training onderzoeken hoe we een eerste stap kunnen zetten om de deur naar innerlijke vrijheid binnen te gaan. De oefeningen kunnen ieder van ons helpen om onze gewoontepatronen te zien en tegelijkertijd plaats te nemen in iets dat ruimer is. Dit opent de mogelijkheid om open, fris en nieuwsgierig te zijn in het huidige moment.

Deze oefeningen zullen je helpen om vrij en helder aanwezig te zijn in je dagelijkse doen en laten en in je relaties met je geliefden, vrienden en collega’s. De oefeningen zijn simpel en door iedereen te beoefenen. Het vraagt wel van je dat je bereid bent om regelmatig stil te staan, te reflecteren en tijd te investeren voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Visie waar deze workshop schatplichtig aan is
Als achtergrond voor deze tweedaagse gebruiken wij de wijsheid en visie van het Zijnsgeoriënteerde gedachtegoed van Hans Knibbe. Tevens maken wij gebruik van de wijsheid van de Tibetaanse bön traditie.

In de afgelopen jaren hebben wij zelf veel kennis opgedaan als het gaat om werken met dit gedachtegoed. Met vallen en opstaan en weer vallen en opstaan, doen wij onze eigen beoefeningen op dit gebied. In deze workshop nemen we onze eigen kennis, ervaring en inspiratie mee. Zo maken we deze workshop tot een levend inspiratieveld waar iedereen de mogelijkheid krijgt om zijn eigen wijsheid te ontginnen.

Wat kun je verwachten?
– Een inspirerende workshop waarbij je meerdere technieken aan gereikt krijgt om jouw vreugdelichaam te (her)ontdekken;
– Je ontvangt van ons een handout met daarin de visie van waaruit wij werken helder omschreven;
– Je ontvangt alle oefeningen die we doen zowel op papier als in de vorm van een geluidsbestand (deze laatste krijg je na afloop van de training toegezonden)

Voor wie is deze training bedoeld?
– Deze training is iets voor jou als je nieuwsgierig bent naar de deur van innerlijke vrijheid, voorbij alle gedachten, gevoelens en emoties die dagelijks in je leven oppoppen.
– Deze training is iets voor jou als je bereid bent om te investeren in jouw vrije aard. Wij gaan ervan uit dat dit werk oefening vraagt. Als je bereid bent om daar tijd voor vrij te maken (ongeveer 15 minuten per dag) dan kan datgene wat wij aanbieden een bedding vinden in jouw leven.
– Deze training is bedoeld voor mensen die ruim willen denken en beseffen dat wanneer zij in ons leven ‘problemen’ tegenkomen, zij zelf degenen zijn die iets kunnen ondernemen. Dit kan ten goede komen aan een ieder die jij ontmoet: je partner, kinderen, vrienden, geliefden, collega’s en zo verder.

Praktische informatie:

De trainers:
Deze training wordt gegeven door Digna Schenk en Peter Hofstee. Zijn zijn beiden afgestudeerd aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Peter heeft sinds 2004 een praktijk waarbij individuele begeleiding centraal staat. Digna staat sinds 2004 voor groepen mensen, sinds 2017 heeft zij een praktijk Zijnsoriëntatie.

Data:
19 en 20 februari 2021

Tijden:
10 uur start – 17 uur einde
Vanaf 9:30 uur ben je van harte welkom om te arriveren en te wennen aan de ruimte waar we in samenkomen.

Locatie:
Omgeving Driebergen

Overnachting:
Het is mogelijk om tijdens deze tweedaagse te overnachten op de locatie. Er zijn hiervoor 12 plaatsen beschikbaar. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Er worden helaas geen maaltijden verzorgd. Daarvoor kun je zelf iets meenemen. Als je je aanmeldt voor deze training, graag aangeven of je met of zonder overnachting wilt komen.

Investering:
246, 77 – zonder overnachting
281,77 – met overnachting
Deze training is vrijgesteld van BTW

Annuleringvoorwaarden:
Klik hier voor annuleringsvoorwaarden

Voor meer informatie en aanmelding:
Digna Schenk
info@zijninbeweging.nu
06-45826724