Mindfulness

Elke situatie is jouw perfecte meditatieplek

Wat is Mindfulness
Eenvoudig uitgelegd is mindfulness: aandacht schenken aan dat wat zich voordoet van moment tot moment, zonder oordeel, met een milde houding.
Wat we als mens meestal niet bewust zijn, is dat we door het leven rennen. We willen van hier naar daar. Onze focus ligt in de toekomst of we blijven hangen in het verleden. Wanneer we stil staan bij hoe het nu is, blijkt dat nog niet zo gemakkelijk. Onze mind is getraind om weg te gaan van nu (naar verleden of toekomst). Wanneer we echter leren om stil staan, precies hier en nu, blijkt dat verrijkend te zijn voor ons leven. We ontspannen, worden mild en hervinden onze nieuwsgierigheid. Het blijkt een weldaad voor ons lichaam, ziel en geest te zijn om stil te staan in het hier en nu.

Mindfulness Plus
Wat is er Plus aan de mindfulness training die Digna geeft? Digna heeft ervaren dat er binnen de mindfulness nog een extra stap gemaakt kan worden, waardoor mindfulness een opening is naar een veld van rijkdom, straling en schoonheid die binnen de normale mindfulness niet aangeboden wordt. Deze stap maakt mindfulness nog leuker, boeiender en rijker dan binnen de normale cursussen wordt aangeboden. Vandaar ook een extra bijeenkomst!

Wat kan mindfulness voor jou betekenen?
Voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren kan mindfulness van belang zijn. In het bijzonder is mindfulness effectief gebleken voor:

  • Effectiever omgaan met stressvolle situaties
  • Beter kunnen concentreren
  • Herkennen van ondermijnende gedachten of patronen en leren om daar anders mee om te gaan
  • Bewust worden van eigen grenzen en ernaar handelen
  • Afname van klachten als vermoeidheid en piekeren
  • Toename van gevoel van innerlijke rust en blijdschap

Wat is het effect van een Mindfulness training?
In de afgelopen jaren hebben duizenden mensen deze training gevolgd en er zijn vele onderzoeken gedaan naar het effect. Positieve effecten van mindfulness zijn gevonden bij mensen met chronische pijn, angststoornissen, eetstoornissen, slaapstoornissen, stress gerelateerde stoornissen, somatische en psychische klachten en depressie.

Waar komt mindfulness vandaan?
De training is eind jaren ’70 in de Verenigde Staten ontwikkeld door wetenschapper, schrijver en mediatieleraar Jon Kabat-Zinn. De volledige naam is Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Jon Kabat-Zinn heeft eeuwenoude mediatietechnieken verbonden met westerse psychologie.

De training
De training bestaat uit een persoonlijk telefonisch intakegesprek, en 9 bijeenkomsten in groepsverband van 3 uur per bijeenkomst. De 6de bijeenkomst is een stiltebijeenkomst.

De training bestaat uit begeleide aandacht- en concentratie oefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, zit- en loop meditaties en oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten.

De deelnemers krijgen huiswerkoefeningen mee. Dit huiswerk is een wezenlijk onderdeel van de training. Door middel van cd’s/geluidsfiles kun je thuis oefenen. Motivatie, trouwe aanwezigheid bij de sessies en de bereidheid om thuis dagelijks 60 minuten te oefenen zijn voorwaarden om deel te nemen aan deze training.
Praktische informatie

Locatie
Esther de Boer-van Rijkstraat 72-2 te Amsterdam.

Tijden
Dinsdagochtend van 9:00 – 12:00 uur

Data:
4, 11, 18, 25 september, 2, 9, 16, 30 oktober, 6 november 2018.
13, 20, 27 november, 4, 11, 18 december 2018 en 22 en 29 januari 2019.

Investering
484 euro voor 9 keer, dit is inclusief intake gesprek, en een werkmap. (Groepen van maximaal 6 deelnemers).

Inlichtingen en aanmelden
Je kunt bellen met 06-45826724 of stuur een berichtje aan Digna.